„KAD SE MALE RUKE SLOŽE“

0

Prodajna izložba dječjih radova koji su rezultat kreativnih radionica održana je u Senju u prostorijama Obiteljskog centra Ličko – senjske županije. Čarobne kutijice, mirisne košarice, perlice, ukrasni magnetići, čudnovati sapunići, sve to i još više moglo se kupiti po simboličnoj cijeni od 5 kuna. Maštoviti uradci rezultat su ljetnih kreativnih radionica koje svake godine organizira Obiteljski centar Ličko – senjske županije u sklopu programa „A što da radim“,  a sve s ciljem da djeca svoje školske praznike provedu što kvalitetnije i kreativnije. Novac koji prikupe od prodaje svojih radova, a koje su načinila u okviru radionice „Male ruke mogu svašta“, djeca će utrošiti na materijale koje će upotrijebiti u izradi novih predmeta.

Obiteljski centar je u suradnji s Poljoprivredno – savjetodavnom službom i GKD  Komunalcem d.o.o. organizirao i akciju „Za ljepši grad“ u okviru koje su djeca u gradu posadila ukrasno zimzeleno bilje. Pričaonica je također jedna u nizu radionica koja djeci omogućava da puste mašti na volju jer svatko završetak poznate priče ispriča po svojoj volji. Tijekom ovog mjeseca održat će se još i ekološko – kreativne i radionice šivanja, a djeca koja ne sudjeluju u programu još se mogu pridružiti.

Ovoga ljeta u radionicama sudjeluje sedamdesetpetero djece, a pomažu im volonteri budući da je svrha spomenutog programa potaknuti građane Senja na aktivizam na način da svoje ideje podijele s djecom, a sve u smislu učenja, druženja i zabave.

U sklopu programa „A što da radim“ Obiteljski centar u Senju, osim ljeti organizira radionice za djecu tijekom proljetnih i zimskih praznika.

A.P.