Cesta do Zavižana i dalje je zatvorena za sav promet

0

Iako u nižim dijelovima Like nema snijega, s tim detaljom se ne može pohvaliti područje NP Sjeverni Velebit. Ravnateljica ove ustanove Irena Glavičić Sertić i ovih je dana s jednom svojom ekipom obilazila teren. Što se Zavižana tiče prometna situacija nije ohrabrujuća.

-Cestom prema Zavižanu može se do Babić Siče, dalje ne. Nekolicina planinara pokušala je taj put proći pješice, dok mi neprestano ističemo kako to čine na vlastitu odgovornost. Naime, cesta do Zavižana zatvorena je za sav promet još od mjeseca studenog prošle godine. Na toj prometnici ima mjestimičnih snježnih nanosa i zaista je nepotrebno riskirati vlastitu sigurnost u nastojanjima da bi se netko domogao Zavižana.
Jedna naša ekipa pratila je situaciju u parku i vozilima su se probijali do Štirovače. Na toj dionici ima mjestimično snijega i leda pa niti tuda promet nije siguran. Dakle, najbolje je pričekati nekih 3-4 mjeseca kada planinske dionice u NP Sjeverni Velebit budu sasvim prohodne, zaključuje ravnateljica Irena Glavičić Sertić.

Za posjetitelje je i u ovo zimsko vrijeme otvoren postav „Kuća Velebita u Krasnu.

L. O.