Jurković: „ SDP lažima krenuo u predizbornu kampanju“

15

Otočac – Tiskovna konferencija  GO HDZ-a Otočca, kojoj su nazočili predsjednik Milan Jurković (župan LS), članovi predsjedništva Mario Barković (gradonačelnik Otočca) i Slavka Bogdanić (predsjednica GV Otočca) sazvana je kako bi se odgovorilo na dio tiskovne konferencije SDP-a održane u Otočcu, kojom su SDP-ovci pokušali nametnuti stav o navodnom nefunkcioniranju gradske vlasti u Otočcu, kazao je Milan Jurković.

–  „ stanovnici Grada Otočca svjedoci su da izvršna i zakonodavna vlast Otočca funkcionira, iako u složenim ekonomskim vremenima i više nego dobro. Potvrda tomu je kvalitetno funkcioniranje zdravstvenih, školskih, komunalnih službi a svjedoci smo i ulaganja, daljnjeg poboljšanja životnog standarda stanovnika Otočca. Ako je to nefunkcioniranje gradske vlasti, onda je to još jedna velika laž SDP-a koji je izgleda krenuo već sada u predizbornu kampanju. Izbori se ne dobivaju lažima, pa ih ni SDP neće dobiti na prostorima grada Otočca a i Ličko senjske županije na idućim lokalnim izborima. Predsjednik GO SDP-a Milan Tomaić, ujedno i gradski vijećnik ima sva saznanja o funkcioniranju grada i gradskih poduzeća i ustanova  a prozivanje na osnovu „rekla-kazala“ , proizvanje gradonačelnika i preds. GV je, ne samo neprimjereno nego je od dotičnog gospodina ne samo loše i nepošteno za grad Otočac, nego i za jedne dosad korektne odnose.„- kazao je Milan Jurković te dodao da kako g. Milan Tomaić ima pouzdane informacije da je građevinska dokumentacija za akumulaciju Kosinj izdana tako i da on nažalost ima pouzdane informacije da građevinska dozvola nije izdana, da studija utjecaja na okoliš nije završena, što ne znači da su njih troje protiv tog projekta, dapače, jer ga promoviramo i nastojimo kroz sva tijela potaknuti da se realizira i završi agonija stanovnika Kosinja. Želim vjerovati da će u ožujku 2013. godine krenuti izgradnja, no želim biti realan i reći da se sa početkom izgradnje Kosinja ne može krenuti prije 2014. godine.  Isto tako želim vjerovati da će autocesta Žuta Lokva – Rijeka započeti  puno prije nego je planirano. Poručujem SDP-u da nudimo korektnu predizbornu kampanju, bez obzira što su u državi na vlasti ali da smo kao građani razočarani njihovom politikom.

Oglas

Gradonačelniku Otočca i članu predsjedništva GO HDZ  Mariu Barkoviću nije jasno zašto je Milan Tomaić sazivao tiskovnu konferenciju kad su mu sve informacije dostupne kao vijećniku i svi su problemi razmatrani i objašnjavani, te da bi i Tomaić koji prima vijećnićku naknadu trebao tim raspravama konstruktivno doprinositi. Barković je odbacio sve navodne kriminalne radnje koje mu se stavljaju na teret i pozvao Tomaića da ako ima bilo kakvih saznanja i argumenata da podnese sa SDP-om prijavu Državnom odvjetništvu, te da njegovo zbunjivanje javnosti na način  „ ja sumnjam, ja mislim „ nema nikakvog smisla ni svrhe.

–  „ kao predsjednica Gradskog vijeća Otočca i NO poduzeća „Gacka“ d.o.o. demantiram navode koje je naveo Mile Tomaić. Zamjetno je primjetiti koliko se Mile Tomaić vijećnik SDP-a muči s papirima dok iznese hrpu neistina“ – istaknula je Slavka Bogdanić. Objasnila je stanje u poduzeću „Gacka“ d.o.o., te kazala da je o svemu izviješćeno Gradsko vijeće Otočca te da je sa svime upoznat i gradski vijećnik Tomaić. Dodala je da je 27.08.2012. Državnom odvjetništvu podnijet zahtijev da se ispita zakonitost poslovanja u tom poduzeću.

Gospodin Tomaić proziva članove NO Gacke d.o.o, a zaboravio je da sam mu ja ponudila da bude član odbora što je on odbio i nije pokazao interes za to. Izdvojila je da se poboljšava poslovanje Gacke d.o.o. te da su isplaćene sve zaostale plaće. Na kraju konferencije za novinare predsjednik GO HDZ Otočca Milan Jurković upozorio je da je jako opasna i štetna izjava Milana Tomaića, da on 10 godina traži da grad Otočac ne financira Gacku d.o.o.  Svi smo mi svjedoci da Gacka  ljubav svih stanovnika ovoga Grada, te da je poduzeće Gacka d.o.o. i  osnovano s namjerom zaštite rijeke Gacke, unaprijeđenja turizma i ribolova. Takvo poduzeće se ne može financirati sa vlastitim prihodima već ga sufinancira Grad, što je slučaj i sa drugim gradovima, a prestanak funkcioniranja Gacke d.o.o. značio bi stečaj poduzeća, gubljenje koncesije i vjerovatno davanje koncesije nekom drugom. To je možda interes SDP-a i g. Tomaića ali nije interes HDZ-a, gradonačelnika i Gradskog vijeća, kazao je Milan Jurković.

Dražen Prša