Nastavlja se potraga za Antonijom Bilić

0

Iako je sada njezin nestanak u središtu pozornosti, ti ljudi svakodnevno tragaju za stotinama osoba koje su nestale na području Hrvatske. Većinu, kažu uspješno riješe, no neki slučajevi, poput ovog nisu baš jednostavni.

Policijski profesionalci iz minute u minutu znaju kako napreduje potraga za Antonijom Bilić. Dosad su zaprimili 103 informacije o fotocrtežu. Obradili su ih 90 posto. Ništa nije dovelo do tražene osobe. Ali ne odustaju. Provjerava se svaka informacija i svatko ima svoj zadatak.

Oglas

‘Radni dan izgleda da prvo proanaliziramo što se odradilo od onog predviđenog i da vidimo što će se raditi danas, koje su informacije došle, koliko od tih informacija je odrađeno, koje su još u radu i što bi još trebali odraditi’, rekao je načelnik Sektora uprave krim policije Predrag Brkopac. Potraga za Antonijom nakon australke Britt Lapthorne jedna je od najmasovnijih u Hrvatskoj. Svi su uključeni, a od danas policija traži i međunarodnu pomoć susjeda.

Najteže je pronaći punoljetne osobe čiji motivi nisu poznati

‘Nas ništa nije uvjerilo ni razuvjerilo da ta osoba nije, s obzirom na dinamiku i kretanja, da se radi o mladoj osobi, mogla eventualno napustiti Republiku Hrvatsku. Dragovoljno ili da ne kažem možda kao žrtva kazenog djela’, rekao je policijski službenik za potrage Denis Pavlić.

Problem nestalih osoba u Hrvatskoj nije toliko alarmantan, upozoravaju. Na godinu 1.000 do 1.200 osoba. Većina bude pronađena u prvoj godini. Osobe starije dobi često odlutaju pa se ne znaju vratiti kući, dok djeca najčešće nestanu preko noći zbog avanturizma ili loše ocjene, pa se i najbrže pronalaze. Najteže je pronaći punoljetne osobe čije motive često ne znaju ni roditelji ni prijatelji.

U potragu za nestalom Antonijom uključene su sve snage. Interventna policija od prvog dana. ‘Vrti se onoliko koliko njih trenutno se može staviti, ali kažem, svakodnevno su u potrazi na tim nepristupačnim mjestima, odnosno mjestima koja se pretpostavljaju’, rekao je Milan Ratković, pomoćnik zapovjednika interventne policije.

A to znači da se pretražuje sve – bunari, napušteni objekti, rječice – sve to kroz gustu šumu i trnje. No nikakvog, ni najmanjeg detalja, već 11. dan nema.

Dnevnik.hr