Očekuje se veliki odaziv na prvom Festivalu tamburaške, zabavne i pop glazbe Lika fest

Organizacijski odbor za prvi Festival tamburaške, zabavne i pop glazbe Lika fest, koji će se održati 29. rujna 2023. godine u Gospiću, službeno je uspostavljen pod vodstvom Ličko-senjskog župana Ernesta Petryja. Festival je dio gospodarske izložbe Jesen u Lici, koja je tradicionalni dio kulturnog kalendara grada.

Prema pisanjima medija, pojedini slavonski izvođači izrazili su iznimno zanimanje za sudjelovanje na festivalu. Ovaj događaj, organiziran u suradnji s Festivalom Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu, privlači veliki broj glazbenika i entuzijasta, što pokazuje koliko je inicijativa cijenjena.

Nastavak ispod oglasa

Na Lika festu bit će odabrano šesnaest skladbi, polovica će biti klasične tamburaške, a druga polovica iz zabavnog i pop žanra. “Natječaj za nove skladbe otvoren je od 1. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. srpnja 2023. godine”, kazao je Milan Ostović, viši savjetnik za kulturu Ličko-senjske županije.

Prijavitelji uz skladbu trebaju poslati demo snimku s izvođačem koji će pjevati na festivalu, te primjerak stihova. Stručno povjerenstvo odabrat će skladbe za festival, a izvedbe svih izvođača bit će uživo, snimljene, obrađene u postprodukciji i objavljene na nosaču zvuka. Solistima će biti osigurana glazbena pratnja. Predviđa se velika gledanost i još veći odziv izvođača na ovaj jedinstveni glazbeni događaj.

L.O.