Otočac: DUHOVI – Prva Sveta Pričest

0

Danas 23.svibnja, na blagdan Pedesetnice – Duhova u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je posebno svečano na svetoj misi u 11,00 sati kada su 52 učenika trećeg razreda osnovne škole primili sakrament Prve Svete pričesti.

Misno slavlje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik u Otočcu i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, uz suslavitelja don.Juru Ladišić pastoralnog asistenta za slijepe i slabovidne.

Oglas

Pozdravni govor prvopričesnicima uputila je učiteljica Ljiljana Lončar ujedno i majka prvopričesnika. Potom su prvopričesnici imali recitaciju o kruhu.

U svojoj homoliji župnik je kazao: Danas je svetkovina Duha Svetoga ili Pedesetnica. Završava uskrsno ili vazmeno vrijeme a nastavlja se vrijeme kroz godinu. Blagdan Duhova većinom shvaćamo kao priliku da iskažemo posebnu pobožnost prema Duhu Svetome kao Trećoj Božanskoj Osobi. On je Ljubav Oca i Sina. On nas vjernike povezuje u jednu živu zajednicu. Duh Sveti je ušao u srca sviju nas i svojom silom on nas skuplja da isto mislimo i isto osjećamo i isto radimo što je učio i osjećao i radio Isus. Duh Sveti je u srcu svakoga od nas i čini da smo svi jedna Crkva, jedan Božji narod koji revnuje oko dobrih djela i navješćuje veličinu i ljubav Božju ljudima. Duhovi su stalna stvarnost Crkve: oni nikad ne prestaju. Krist je sada živ, on je sada Spasitelj naš i Glava naša, on sada i danas neprekidno na različite načine – naročito po svojoj Riječi koja se čita u zajednici i po svojim sakramentima i svetoj misi – šalje u naša srca Duha Svetoga koji nas vodi.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni pjevački zbor te djeca prvopričesnici, a za orguljama izmjenjivale su se prof.Branka Bernardi i gospođa Gabrijela Degoricija.

I.B.