Preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija” održana u Korenici: Predano 2458 komada raznog streljiva i jedna ručna bomba

0
Foto: MUP/Ilustracija

U subotu je u Korenici, na Trgu Sv. Jurja, održana preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija” s ciljem podizanja svijesti građana o opasnostima nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima te poticanja dragovoljne predaje oružja.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica postavili su info punkt na kojem su građani mogli dobiti sve informacije o akciji “Manje oružja, manje tragedija”, koju već dugi niz godina provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u svrhu senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom akcije prikupljeno je ukupno 2458 komada raznog streljiva i jedna ručna bomba, koje su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izuzeli i pohranili u skladište do uništenja. U Otočcu i Gospiću, dvojica građana predala su dodatnih 155 komada raznog streljiva, tri protupješačke mine i dva spremnika za automatsku pušku. I ova minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

Policija apelira na građane da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije kako bi se izbjeglo moguće aktiviranje i neželjeno ozljeđivanje. Građani se umjesto toga potiču da želju za dragovoljnom predajom bez bojazni za moguće sankcije prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Stručni i osposobljeni policijski službenici će potom preuzeti oružje.

L.O.