Reagiranje Nikole Marasa

Sukladno Zakonu o medijima molim objavu ovog reagiranja na tekst objavljen 12.04.2016. na portalu Lika-online pod naslovom „HOROR NA LIČKOM VELEUČILIŠTU – DORH zatražio Upravni nadzor“

Poštovani,

Nastavak ispod oglasa

Obzirom na iznesene neistine u navedenom članku prema Zakonu o medijima tražim  da objavite Rješenje Visokog upravnog suda Republike Hrvatske vezano za zakonitost Statuta o izmjenama i dopunama Statuta Veleučilišta „Nikola Tesla“ od 18. veljače 2014. godine. Isto tako vam dostavljam i tražim da objavite  Presudu s Općinskog suda u Gospiću po kojoj je tužitelj Branislav Šutić izgubio sud.

U tekstu gdje navodite „ U postupku predlaganja Statuta nije u propisanom sastavu i ZAKONITOM postupku predložilo Statut… . „ podsjećam vas da je predsjedavajući Stručnog vijeća bio upravo Branislav Šutić na kojega se mogu odnositi navedene nezakonitosti, što govori samo u prilog njegovoj smjeni.

Podsjećam da su podignute i dvije kaznene prijave protiv mene i Upravnog vijeća, a obadvije je DORH odbacio kao neutemeljene.

Obzirom na navode u vezi financijske koristi podsjećam da za vrijeme našeg mandata dok sam bio predsjednik Upravnog vijeća niti jedan ručak nismo pojeli na račun Veleučilišta „Nikola Tesla“, za razliku od nekih koji su bili prije nas, a rezultat našeg rada je istraga protiv Petra Krmpotića i Branislava Šutića zbog njegove dvostruke plaće kao dekana Veleučilišta „Nikola Tesla“ i ravnatelja JU NP „Plitvička jezera“. Ostali ciljevi i motivi se lako mogu zaključiti.

Obzirom na  kontinuirano napisane neistine na portalu Lika-online najavljujem vam opsežnu tužbu za čitav niz članaka i komentara koji su izneseni u sada već dužem periodu i  koji su nanesli veliku štetu meni i mojoj obitelji, sve zbog toga što smo se usudili govoriti istinu i boriti se za pravednije društvo.

Srdačan pozdrav,

Nikola Maras

Presuda dio Presuda Visokog upravnog suda Šutić

Presuda dio