SRAMOTA: Hrvatska dočekuje Papu na trgu megazločinca Josipa Broza Tita

8

Kao što je cijeli demokratski svijet osudio nacističke i fašističke totalitarne ideologije i strašne zločine u to ime počinjene, isto tako žestoko je osudio i zločine komunističkih totalitarnih ideologija, koji su, prema znanstvenim istraživanjima, čak i duplo veći od nacističkih i fašističkih.

Poznato je da je Parlamentarna skupština Vijeća Europe te strašne komunističke zločine osudila u tri svoje rezolucije, i to Rezolucijom 1096 iz 1996. godine, Rezolucijom 1481 iz 2006. godine, te Rezolucijom o europskoj savjesti i totalitarizmu od 2. travnja 2009. godine.

Te komunističke zločine je, po svemu sudeći, samo formalno i deklarativno osudio i Hrvatski sabor, svojom Deklaracijom o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj od 1945. do 1990., usvojenom 30. lipnja 2006. godine.

Posebno je genocidne komunističke zločine podnio hrvatski narod i njegova Katolička crkva. Najveći zločinac nad hrvatskim narodom svakako je komunistički diktator, maršal tih zločina, Josip Broz Tito.

Po masovnosti zločina koje je počinio, stavljen je na visoko 10. mjesto u redoslijedu najvećih zločinaca čovječanstva.

Čak su se i zemlje nositeljice tih totalitarnih ideologija i zločina, kao što su Njemačka, Italija i Rusija, odrekle svojih zločinaca i poslale ih u tragično razdoblje svoje povijesti.

No, na žalost, današnje vladajuće strukture u Hrvatskoj i u Zagrebu uporno ne daju stvarno osuditi komunističke zločince i njihove zločine, nego ih i dalje, usprkos čitavom demokratskom i humanom svijetu, veličaju i slave. Nevjerojatno drsko se oglušuju na sve želje hrvatskoga naroda, koje je masovno iskazivao već u pet velikih javnih prosvjede na Kazališnom trgu u Zagrebu. Oglušuju se na sve vapaje obitelji žrtava i do neba nijemi zaglušujući govor kostiju žrtava iz 1945. godine na svakome koraku slovenske i hrvatske zemlje, te jednostavno neće ukloniti ime zločinca Tita sa Kazališnoga trga u Zagrebu, niti sa drugih mjesta u Hrvatskoj, dok u Kumrovcu, navodnom rodnom mjestu zločinca, kao u psihološkom ludilu, osnovnu školu nazivaju imenom zločinca, kako bi djeci sugerirali da je slavno i časno biti veliki zločinac.

Očito da vlastodržačke klike i sljedbenici zločinaca, iako manjina, imaju snažnu potporu zakulisnih i moćnih svjetskih mentora i moćnih medija koje kontroliraju.

Svi oni hrvatsku državu, prema svemu dosad viđenom, grade kao državu najgorih povijesnih apsurda, kako bi ponizili i sramotili hrvatski narod.

Najveći apsurd i sramota je ugošćavanje Pape Benedikta XVI u Hrvatskom narodnom kazalištu, na trgu najvećeg zločinca nad hrvatskim narodom, Katoličkom crkvom i posebno nad blaženim kardinalom Alojzijem Stepincem.

Zaista je nezamislivo da je netko mogao donijeti i prihvatiti takav program povijesnog i prvog pastoralnog pohoda velikoga Pape i prijatelja hrvatskoga naroda, Benedikta XVI.

Je li moguće da će toliki visoki predstavnici iz svih područja društvenoga života, vjere, kulture, znanosti, gospodarstva, športa, politike i sl., svi kao domaćini, dočekati tako visokog i dragoga gosta i velikoga prijatelja hrvatskoga naroda u hramu kulture, Hrvatskom narodnom kazalištu, i to na trgu sa imenom najgoreg zloduha zločina. To apsolutno ne bi bilo normalno. Osobno ni po koju cijenu ne bih sudjelovala u takvom domaćinskom sramotnome činu vrijeđanja bilo kojega čovjeka, a posebno velikoga Pape i prijatelja hrvatskoga naroda.

Ako se do dolaska Pape to ime ne bi promijenilo, a trebalo bi, upravo kao izraz dubokog poštovanja prema Papi Benediktu XVI, kao dar visokome gostu, onda predlažem da hijerarhija Crkve u Hrvata zatraži promjenu programa i mjesta toga susreta. Zašto se tada taj susret sa hrvatskom elitom ne bi upriličio primjerice u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog?

Nije razumljivo da veliki vjernik, gradonačelnik grada Zagreba, ne bi hitno pokrenuo taj postupak u Gradskoj skupštini, a ne vjerujem da bi se itko od vijećnika i članova Odbora za nazive trgova i ulica grada Zagreba tome tako značajnom činu protivio.

Vjerujem da bi ta humana gesta prema visokom gostu bila i na zadovoljstvo predsjednika Republike Hrvatske, a posebno hrvatske Vlade, na čelu sa deklariranom vjernicom i štovateljicom Pape Benedikta XVI, Jadrankom Kosor.

Željela bih, sa velikim poštovanjem, skrenuti pozornost i vatikanskoj diplomaciji, da se bez promjene sadašnjeg imena trga ili bez promjene programa, tj. da se susret Pape sa hrvatskom elitom upriliči u nekoj drugoj velebnoj dvorani, ne bi smjelo preko svega toga olako preći, jer bi to bila povijesna uvreda jednome Papi i najveća sramota za katolički hrvatski narod. Bio bi to moralni i duhovni zločin bez presedana.

Primjerice, je li moguće uopće zamisliti da bilo koja zemlja pozove u goste židovskog nadrabina i upriliči s njim susret svoje elite u nekoj dvorani na trgu koji bi nosio ime Adolfa Hitlera?

Stoga se usrdno Bogu molim da svi odgovorni duhovni i politički dužnosnici, uključeni u program priprema za dolazak Pape Benedikta XVI budu rasvijetljeni Duhom svetim da dobro razmisle i nađu najbolje rješenje kako bi svi Zajedno u Kristu sretno dočekali Papu Benedikta XVI 4. i 5. lipnja 2011. godine u Zagrebu i bili obilno blagoslovljeni svi mi i cijela naša domovina Hrvatska!

 

 

Dr. Ružica Ćavar

predsjednica Hrvatskog pokreta

za život i obitelj