Stižu nam obilne padaline i grmljavinski pljuskovi

0

Prema najnovijim informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u Hrvatskoj očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s iznadprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine i relativno jakim vjetrom.

Kiša će povremeno padati, prvenstveno na području sjevernog Jadrana i u Gorskom kotaru, gdje se u zaleđu Rijeke očekuju i lokalno obilnije padaline.

Vjetar će biti umjeren do jak jugozapadni, s olujnim udarima na pojedinim mjestima, dok će na Jadranu prevladavati jugo i južni vjetar. Najviše dnevne temperature kretat će se u rasponu od 13 do 18 stupnjeva Celzijusa.

Subotnje vrijeme donosi pretežno oblačno nebo s kišom, koja će biti osobito česta i lokalno obilna na Jadranu i u njegovim priobalnim područjima, gdje su mogući i grmljavinski pljuskovi. U istočnim dijelovima zemlje uglavnom će ostati suho, kao i u središnjoj Hrvatskoj tijekom prijepodneva.

Vjetar će i dalje biti umjeren do jak jugozapadni, na istoku jugoistočni, a na moru se očekuje jako, mjestimice i olujno jugo. Temperature zraka i dalje će biti neuobičajeno visoke za ovo doba godine, s minimalnim vrijednostima od 9 do 14, a maksimalnim od 14 do 19 stupnjeva Celzijusa.

Nedjelja će u svim dijelovima zemlje donijeti još češće i obilnije padaline, posebice uz Jadran i u gorskim područjima, gdje su mogući i grmljavinski pljuskovi. Iako će temperatura zraka blago padati, jugo na Jadranu će postupno slabiti.

Početak sljedećeg tjedna najavljuje postupno smirivanje vremenskih prilika, uz samo malo niže temperature zraka.

L.O.