U Gospiću svečano otvorena trgovina sportskom opremom branda Sportisimo

0

Danas je u sklopu trgovačkog centra Stop Shop u Gospiću svečano otvorena trgovina sportskom opremom češkog branda Sportisimo koji svoja prodajne mjesta ima u mnogobrojnim srednjoeuropskim državama s više od 220 otvorenih trgovina.

Treba napomenuti da je ovo prva otvorena trgovina navedenog branda u Republici Hrvatskoj, dok im je u poslovnom planu tijekom 2023. otvoriti još pet prodajnih mjesta u Hrvatskoj s konačnim ciljem od preko 20 trgovina.

Otvorenju su prisustvovali veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj Milan Hovorka, ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i predstavnici uprave Sportisima za Hrvatsku. te drugi uzvanici, koji su svečanim presijecanjem vrpce otvorili početak rada trgovine u Gospiću.

Veleposlanik Republike Češke u RH Milan Hovorka kratko se obratio prisutnima te izrazio zadovoljstvo da je i češki kapital uložen u razvoj Ličko-senjske županije i Gospića s naglaskom na dugogodišnju prijateljsku suradnju između češkog i hrvatskog naroda, napomenuvši da su češki državljani kao pripadnici mirovnih snaga tijekom Domovinskog rata boravili na području Like, kao i da su tijekom ratnih događanja na području Like poginula četiri pripadnika čeških oružanih snaga.

Nazočne je kratko pozdravio i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević koji je izrazio zadovoljstvo što se ovaj brand odlučio otvoriti trgovinu u Gospiću, što će doprinijeti kvaliteti života građana grada, te proširiti neophodno potrebnu dodatnu ponudu u gradu.

Na kraju se nazočnim obratio župan Petry, koji se zahvalio investitorima na poslovnoj odluci, te ujedno napomenuo da je otvaranjem prodajnog mjesta omogućeno i otvaranje sedam novih radnih mjesta, istaknuvši i informaciju da su turisti iz Češke rado viđeni gosti na području županije kojih je iz godine u godinu sve više.

L.O./LSŽ