U Veleučilištu «Nikola Tesla» započela nova akademska godina

0

GOSPIĆ – U Veleučilištu «Nikola Tesla» započela je nova akademska godina. Na svečanostima održanim u Otočcu i Gospiću dekan veleučilišta mr. sc Branislav Šutić pozdravio je petu generaciju studenata te im uručio indekse. Ovu akademsku godinu pohađa 140 novih studenata, a od toga broja njih 60 za stručni studij ekonomike poduzetništva i 40 za stručni studij cestovnog prometa u Gospiću, dok se 40 studenata upisalo na studij Upravnog prava u Otočcu.

Pozdravljajući nove studente dekan Veleučilišta «Nikola Tesla» mr. sc. Branislav Šutić naglasio je činjenicu kako ovo veleučilište ima stalne dopusnice za rad od strane resornog Ministarstva.

– Kroz evidenciju studija prošli su studenti iz svih hrvatskih županija pa smo mi na taj način Hrvatska u malom. Već se radi na projekciji toga programa pa se nadam da ćemo naredne godine otvoriti novu akademsku godinu s nečim novim. Kada smo kretali s veleučilištem prije pune četiri godine to se događalo u neuređenim prostorijama, a danas imamo moderno i funkcionalno uređen i opremljen prostor koji zadovoljava sve kriterije za ovakve visoko obrazovne ustanove. Od onda smo se kadrovski ekipirali pa su se praktički posložili svi oni uvjeti neophodni za jedan kvalitetan rad. Ovdje moram zahvaliti na podršci i pomoći našeg sugrađanina dr. Darka Milinovića, biskupa mons. Mile Bogovića, župana Milana Jurkoviča i gradonačelnika Gospića Milana Kolića. Na određeni smo način postali suport razvoja cijele regije, ali i na širem području jer su kadrovi koji završe naše stručne studije itekako dobro došli u mnogim tvrtkama, ustanovama i institucijama, kazao je dekan mr. sc. Branislav Šutić tijekom svečane dodjele indeksa novim studentima veleučilišta «Nikola Tesla».

M. S.