«DA« ulasku u EU

Foto:M. Smolčić

GOSPIĆ – Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice i prvi čovjek Ličko-senjskog HDZ-a dr.  Darko Milinović održao je  u društvu svojih najbližih stranačkih kolega konferenciju za novinare. Tema susreta s predstavnicima medija bio je predstojeći referendum za  pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, pri čemu dr. Milinović nije dvojio kako je riječ o sudbonosnoj odluci građana Hrvatske.

   – Ova odluka jednako je važna i sudbonosna kao i mnoge do sada. Sudbonosna je kao onda  kada smo se na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom odlučili osamostaliti i reći «ne» bivšoj Jugoslaviji  i balkanskim asocijacijama. Presudna je kao i tijek i pobjeda u Domovinskom ratu. Štedeći živote naših branitelja sudbonosna je bila i odluka o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja. Podsjetit ću da je sudbonosna i odluka RH o pristupanju NATO savezu. Isto je tako bilo sudbonosno sve što je prošla Vlada činila  kako bi se stekli uvjeti za pristupanje EU. Zato nema dvojbe kako je presudno da u nedjelju, 22. siječnja, u što većem broju izađemo na referendum i zaokružimo «DA» kako bismo 2013. postali ravnopravna članica europske obitelji, gdje  pripadamo već stoljećima, rekao je dr. Darko Milinović.

Nastavak ispod oglasa

  Tijekom pressice čulo se kako je Ličko-senjska županija pripremila 212 različitih projekata vrijednih 4.6 milijardi, a iz predpristupnih fondova EU već je realizirano 90 projekata, mahom vezanih uz infrastrukturu. Na upit novinara o predstojećim unutarstranačkim izborima dr. Milinović je kazao kako je o tome već rekao svoj stav, a narednog tjedna znat će se detalji oko unutarstranačkih izbora na  nacionalnoj razini. Podsjećamo da je po anketi portala «Lika Online» dr. Milinović  od petero kandidiranih potencijalnih čelnika HDZ-a  dobio povjerenje čak 64% anketiranih.

                                                                                                   M. S.