«DIJALOG I RAZUMIJEVANJE» – tribina održana u Senju

0

«Dijalog i razumijevanje» naziv je tribine koja je povodom Međunarodne godine mladih, a u organizaciji Obiteljskog centra Ličko – senjske županije, održana u senjskom Pučkom učilištu M.C. Nehajeva.

Oglas

Cilj tribine bio je aktiviranje i bolje koordiniranje mladih u Ličko – senjskoj županiji.

U uvodnoj riječi, Suzana Svetić, ravnateljica Obiteljskog centra Ličko – senjske županije predstavila je djelatnost Centra koji je svojim programima itekako usmjeren mladima, a svojim aktivnostima nastoji podići kvalitetu života kako mladih tako i obitelji.
Svetić je naglasila kako Centru nedostaje volontera za provedbu programa, a navela je i neke koje je Centar realizirao: Baby fitness, Prava novih majki, Tata na rodiljnom, A što da radim?, Forum teatar i drugi.

Kako financirati projekte mladih, kako se povezati s drugima koji mogu biti od pomoći te kako se uključiti u programe EU namijenjene mladima, samo su neka od pitanja kojih su se u svojim predavanjima dotakli predavači Danko Butorac, djelatnik Obiteljskog centra LSŽ, te Zoran Stevanović i Saša Dupor iz Regionalnog info – centra za mlade Rijeka.

Mladi sudionici tribine iznijeli su svoje ideje vezane uz potrebu osnivanja Kluba mladih u Gospiću i igraonice za djecu u Senju, a predavači su im pomogli davanjem smjernica za realizaciju.

A.P.