„Dani Martinja“ 187 prekršaja u prometu

0

U vremenskom razdoblju od 11. – 14. studenog, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su povodom obilježavanja Martinja, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, proveli preventivno represivnu akciju usmjerenu na sankcioniranje najtežih  prekršaja u cestovnom prometu, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

U tom razdoblju evidentirano je devet prometnih nesreća. Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a  četiri osobe lake tjelesne ozljede, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Oglas

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je 187 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 106 odnosi na prekoračenje brzine, 8 na upravljanje pod utjecajem alkohola, 10 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 4 na nepropisno pretjecanje, 3 na upravljanje prije stjecanja prava, 1 na upravljanje za vrijeme zabrane i 55 na ostale prekršaje.

Poradi utvrđivanja prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola ili droga, kontrolirana su 294 vozača, od čega je kod njih osam utvrđeno da upravljaju pod utjecajem alkohola, a izmjerene koncentracije alkohola su slijedeće: do 0,5 g/kg – kod jednog vozača, od 0,51 do 1,00 g/kg – kod dva vozača, od 1,01 do 1,5 – kod tri vozača i 1,51 i više – kod dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 12. studenog u Čovićima, Grad Otočac, kod 42-godišnjaka iz Otočca (2,39 g/kg), koji je uslijed alkoholiziranosti prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

MUP