„Pet do dvanaest“ za Vladu RH

7

GOSPIĆ – „Pet do dvanaest“ naziv je tiskovne konferencije koju je danas priredila Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije. Govoreći o trenutnoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj predsjednik županijskog HDZ-a dr. Darko Milinović nabrojao je neke od stavki koje su izravno ugrozile životni standard građana.

-PDV od 25 posto, poskupljenja naftnih derivata i plina, poskupljenje struje, hrane, vode, grijanja, cestarina, novi porezi i trošarine-sve je to pogubno za srednji i siromašni sloj građana, rekao je dr. Milinović. Ova Vlada nema sluha za te probleme jer najavljuje nove poreze i nova poskupljenja. Prosvjedi koji su sve učestaliji jasna su poruka kako se živi u RH. Po prvi puta prosvjedovalo je i 3 000 policajaca. To je pokazatelj da bi moglo doći do velikih socijalnih nemira, a to nije dobro jer bismo tada došli do ponora. Mi želimo vladajućoj koaliciji poručiti da pod hitno učine nešto kako građani ne bi izgubili strpljenje. Tzv. „Plan 21“ nikada nije ostvaren. Pa i sam potpredsjednik Vlade g. Grčić javno govori „pa ne možemo mi ostvariti sve što smo obećali“! A upravo su prije skoro godinu dana na tome Planu 21 dobili povjerenje građana. S time nisu samo iznevjerili obećanja Kukuriku koalicije, nego su učinili upravo obrnuto od onoga za što su im građani dali povjerenje. I dok sve poskupljuj, sve više građana ostaje bez posla. Pitajmo se gdje su te silne investicije koje smo željno čekali?!? Svakoga kvartala bilježimo pad BDP-a, gase se tvornice i do konca ove godine BDP bi mogao pasti za 2.1 posto. Porast nezaposlenosti imamo čak i u vrijeme turističke sezone pa danas je bez posla 340 tisuća ljudi, istaknuo je dr. Milinović. Novinarima je prepričao jedan razgovor koji je nedavno vodio u okolici Gospića, a koji je vezan uz najave Vlade RH za uvođenjem poreza na nekretnine.
– Jedna me baka zapitala što će biti s njezinim imanjem, s njezinom kućom uvedu li se novi porezi. Kako je rekla ima mirovnu od 2 100 kuna i sa suprugom jedva preživljava. Uvede li se sporni porez najveći dio naših građana mogao bi ostati bez svojih nekretnina. Taj je porez povučen do travnja 2013., vjerojatno zbog lokalnih izbora. Poslije toga država će se uknjižiti na mnoge nekretnine. Liberalizacijom tržišta nakon našeg ulaska u EU ta će privatna svojina postati državna, pa potom biti prodana nekome iz inozemstva. HDZ neće i ne smije buniti građane, pozivati na štrajkove. Sada je pet do dvanaest da ova Vlada počne ostvarivati obećano, umjesto da poskupljenjima i porezima srozava standard građana Hrvatske, rekao je dr. Darko Milinović. Netom prije konferencije održana je sjednica Predsjedništva ŽO HDZ-a pa su na presici bili nazočno skoro svi članovi ovog stranačkog tijela.

Oglas

L. O.