„Prvi dan fotografije“ – Izložba u senjskoj Gradskoj knjižnici

0


U okviru programa proslave Dana grada Senja, u Gradskoj knjižnici otvorena je izložba senjskog autora Zdenka Vukelića pod nazivom „Prvi dan fotografije“.

Prva iskustva s fotografijom Vukelić je stekao u vrijeme srednjoškolskog obrazovanja u Senju i studija u Zadru.To su uglavnom bila snimanja za potrebe nastave, a ozbiljniji pristup fotografiji kao mediju autor ima posljednje tri godine. Vukelić je upisao školu fotografije u Foto-klubu Rijeka i danas je jedan od njegovih aktivnijih članova. Sudjelovao je na nekoliko domaćih i međunarodnih izložbi  i osvojio nekoliko važnih priznanja i nagrada, a slike su mu objavljivane u nekim  fotografskim časopisima.

Oglas

Uz samog autora koji danas radi kao profesor povijesti u Medicinskoj školi u Rijeci, okupljenima se je obratila i ravnateljica Gradske knjižnice Senj, Marijana Čorić, prof., a samu izložbu koja će biti otvorena sljedećih mjesec dana predstavio je Borislav Božić, prof. koji je   istaknuo kako Vukelić, kojemu je ovo druga samostalna izložba, kao autor kratko djeluje, ali ipak u tom se je periodu profilirao u stvaraoca s jasnim i prepoznatljivim rukopisom – bilježi mističnu snagu svjetla u kolopletu elemenata pažljivo biranih motiva.

A.P.