10. Tradicionalni pohod na Zarin

0

Više od 130 planinara iz dvadesetak planinarskih društava iz cijele Hrvatske, u nedjelju 7. travnja 2019. godine sudjelovalo je na desetom jubilarnom usponu na Zarin (828 m) nedaleko Brinja. Ovogodišnje planinarsko okupljanje u Brinju nije mogla pokvariti niti loša vremenska prognoza te je usprkos kiši koja je lila cijeli dan, planinarski pohod uspješno odrađen.

Tradicionalni pohod na Zarin održan je u organizaciji Planinarskog društva „Škamnica“ iz Brinja, a uz pomoć TZ  i Općine Brinje. Pohod je započeo u 10,00 h u podnožju starog grada Sokolca pozdravnim govorom predsjednice PD Škamnica Višnje Krznarić, a zbog kišnog vremena, povratak planinara uslijedio je nešto ranije no što je bilo predviđeno rasporedom. Planinarska veselica se nastavila u vatrogasnom domu u Brinju uz živu glazbu i poznati brinjski grah s mesom.  Podijeljene su zahvalnice „Prijatelj Brinja“ i medalje planinarskim društvima iz cijele Hrvatske, a okupljene planinare je pozdravio i načelnik Brinja Zlatko Fumić te im zaželio dobrodošlicu u Brinje te se zahvalio što se svake godine u velikom broju okupljaju u Brinju.

U sklopu cjelodnevnog programa, planinari su mogli razgledati muzejski postav Starog grada Sokolca, kapelu Presvetog Trojstva i Zbirku narodnog blaga Općine Brinje.

A.M./Foto: D.D.V., M.S.