2. Smotra foklora „Nad Gradinom misečina sija“

0

U sklopu programa proslave Dana Općine Brinje i blagdana Velike Gospe u subotu je u organizaciji KUD-a Brinje održana 2. smotra folklora pod nazivom „Nad Gradinom misečina sija“. Samo događanje započelo je mimohodom folklornih društava Frankopanskom ulicom, nakon čega su se uz domaćine KUD Brinje, nastupili KUD „Bedem“ Grebaštica, KUD „Frankopan“ Bosiljevo, KUD „Sveti Ivan Glavosijek“ Donje Raštane, HKUD „Lika“ Lički Osik.

Smotri folklora „Nad Gradinom misečina sija“ nazočio je veliki broj stanovnika općine Brinje i zaljubljenika u folklornu baštinu, a  svečanost su uveličali i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sa zamjenikom Milanom Kolakom, direktorica TZO Brinje Mira Špehar, ravnateljica OŠ „Luka Perković“ Marija Vičić, ravnateljica DV „Tratinčica“ Ružica Perković i svećenici vlč. Pejo Ivkić i fra Jure Marčinković.
Pozdravnim govorom nazočnima se obratio predsjednik KUD „Brinje“ Željko Dasović koji se zahvalio svim društvima na odazivu i zahvalio svima koji su pomogli organizaciju smotre folklora.
Načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić koji je službeno otvorio smotru folklora „Nad Gradinom misečina sija“  pohvalio je odličnu organizaciju te se zahvalio KUD-u Brinje na svemu što čine za Brinje i što promoviraju ljepotu kulturne baštine Općine Brinje diljem Lijepe naše. Također zahvalio se svima koji su došli podržati smotru folklora u Brinju i trud svih uključenih u organizaciju.

Glavni organizator manifestacije bio je KUD Brinje, uz organizacijsku i financijsku potporu Općine Brinje, TZO Brinje i Ministarstva kulture.

KUD Brinje se zahvalio svim donatorima koji su pomogli da se smotra održi, a to su redom: Obrt Biškupić Brinje, Dasović d.o.o. Brinje, Kušanić d.o.o. Brinje, Obrt Buco-Šnajder Brinje, Drvo Samaržija d.o.o. Žuta Lokva, Frizerski salon „Grofica“ Jezerane, Frizerski salon „Tomislava“ Brinje, Trgovina „Čarobnjakov šešir“ Brinje, Gaja d.o.o. Križpolje, ID EKO d.o.o. Zagreb, DVD Brinje, Udruga žena „Pavenka“ Brinje, OŠ Luke Perkovića Brinje, TZ Grada Otočca, Veterinarska ambulanta d.o.o. Brinje i Željka Draženović.

Po završetku smotre folklora okupljene je dodatno razveselio spektakularni vatromet koji je obasjao stari grad Sokolac i nebo iznad Brinja. Prigodni vatromet povodom Dana Općine Brinje koji je razveselio stanovnike i posjetitelje Brinja,  sponzorirala je tvrtka Širjan d.o.o. iz Križevaca.

L.O./A.M.