20. Obljetnica Narodne zaštite u Otočcu

0

U Otočcu je obilježena 20. obljetnica Narodne zaštite grada Otočca. Tom prigodom u Otočcu je boravilo izaslanstvo NZ RH predođeno predsjednikom NZ RH Ivanom Posilovićem, tajnicom Marijom Duić te članovima predsjedništva i čelništva NZ.

Odani su pijeteti, te zapaljene svijeće na spomen obilježjima na gradskom groblju u Otočcu, te spomen obilježjima u Starom Selu i Runjavici.

Nakon 20. godina pogibije i stradavanja naših suboraca iz Narodne zaštite odajemo počast za sva junačka djela koja su ostvarili braneći svoju Domovinu. Naši prijatelji iz Zagreba danas su sa nama kako bi i oni odali počast poginulima i umrlima pripadnicima., istaknuo je Božo Bižanović dok je predsjednik Udruge dragovoljaca narodne zaštite RH Ivan Posilović kazao:
– „ došli smo se pokloniti poginulim i umrlim našim dragim prijateljima, odati im počast, ali i odati počast velikom djelu kojega je Narodna zaštita napravila prije 20. godina, prilikom osvajanja vojnih objekata na području Otočca. Osvajanje vojarne u Otočcu, jedno je od najznačajnijih je akcija u cjelini gledajući RH u početku Domovinskog rata. Izuzetno sam zadovoljan za sve što se učinilo u Otočcu i Lici.

Dražen Prša