3. Mariborska noć u Novalji

0
Mariborska noć

U subotu, 30. srpnja na Ruži vjetrova u Novalji održana je se 3. Mariborska noć, zabavna večer koja je rezultat odlične višegodišnje suradnje između Novalje i Maribora.

Na ovaj način ovi gradovi prijatelji promiču turizam i to tako da tijekom ljetnih mjeseci Maribor u Novalji promovira zimski turizam, a zimi Novalja upriličuje jednaku promociju  u Mariboru.

Oglas

Prije početka ovogodišnje Mariborske noći, gradonačelnici Maribora i Novalje, Franc Kangler i Ivan Dabo održali su tiskovnu konferenciju uz predstavnike turističkih djelatnika Tatjane Peranić Samaržija, direktorice Turističke zajednice Novalje te Milana Razdevšeka, direktora Javnog zavoda za turizam Maribora i predstavnika mariborskog turističkog poduzeća Športni center Pohorje.

Konferenciji je prisustvovao i prof. Aleksij Škunca, predsjednik Gradskog vijeća Novalje koji je ujedno i arheolog. Naime, Gradovi Maribor i Novalja potpisali su na konferenciji Sporazum o sudjelovanju Grada Novalje u projektu Maribor – Eurposka prijestolnica kulture 2012. Novalja će se u tom projektu predstaviti svojim arheološkim blagom – rimskim akvaduktom starim oko 2000 godina.

U sklopu manifestacije održane su degustacije slovenskih vina i kulinarskih specijaliteta, a uz kulturno zabavni program mnoštvo posjetitelja zabavljalo se do kasno u noć.

Na ruži vjetrova su nastuplil tamburaši KUD-a ”Ivan Lončarić”, Folklorna skupina KUD-a ”Milka Zorec”,  Ansambl ”Štajerski Baroni”, tenor Tim Ribič i klapa ”Kanela”, Ansambl ”Zapeljivke” te ”Show Band Klobuk”.

M.Š.