364. Senjski mesopust: karnevalska rapsodija u gradu pod Nehajem

0

Grad Senj, Turistička zajednica grada Senja i Karnevalski odbor grada Senja s ponosom najavljuju 364. Senjski mesopust, spektakularni karnevalski događaj koji će se održavati od 13. siječnja do 13. veljače 2024. godine. Ovogodišnji mesopust bit će održan u čuvenom restoranu Krešimir, gdje će posjetitelji moći uživati u raznolikim tematskim zabavama.

Tradicionalni maškarani balovi ove godine nude niz zanimljivih tema. Svečano otvaranje pod nazivom “Gremo na bale” održat će se 13. siječnja, a slijede “San letnje noći – 1001 noć” 20. siječnja, “Febra suboton – Dica cvijeća” 27. siječnja, “Jeza u noći – Bal vampiri” 3. veljače, “Ljubav brez granicov – Love Story” 10. veljače, te završna zabava “Fajrunt – To bi bilo to” 13. veljače.

Za najmlađe su organizirane dječje redute s temama “Ča ću bit kad narasten” 21. siječnja, “Mali packamini” 28. siječnja, “Kućni ljubimci” 4. veljače, i “Iz crtića u crtić” 11. veljače. Ulaz na sve događaje je besplatan, a za odličnu glazbenu atmosferu zaduženi su glazbeni sastavi Trio Marinero i Mirakul. Kao i svake godine, za najljepše maske pripremljene su bogate nagrade.

Organizatori srdačno pozivaju sve koji vole Senj i karnevalske bale da se pridruže ovom veselom događaju, proslavljajući u duhu karnevala i lokalne tradicije. Svi su pozvani da budu kreativni, zabavljaju se i uživaju u čarima Senjskog mesopusta.

L.O.