5. izdanje The Coklje Festa u Otočcu nudi bogat kulturni i gastronomski program

0

**5. izdanje The Coklje Festa u Otočcu nudi bogat kulturni i gastronomski program**

U subotu će se u Otočcu održati peto izdanje The Coklje Festa, festivala koji slavi lokalnu kulturu, tradiciju i gastronomiju. Manifestacija započinje u 10:30 sati turističkim vođenjem pod nazivom “Zagonetka iza ćoška”, gdje će vodičica Manja Kostelac Gomerčić posjetitelje provesti kroz povijesne priče i zanimljivosti grada. Put će voditi pored brojnih značajnih lokacija sve do utvrde Fortica gdje će u podne biti predstavljena nova mobilna aplikacija “Discover Otočac”.

Poslijepodnevni program počinje u 16 sati i fokusiran je na izložbeno-prodajni sajam gdje lokalni proizvođači predstavljaju svoje proizvode. Među izlagačima su Domaća radinost Marijana Žalac, OPG Bogdanić Helena, OPG Kostelac Anka i mnogi drugi. Osim toga, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, uključujući ličke hamburgere s domaćom slaninom i sirom škripavcem koje priprema Caffe bar Picasso.

Tijekom festivala će se birati najbećarac, a tema ovogodišnjih bećaraca su coklje. Festival će također uključivati izbor za najbolji suvenir, a za najmlađe je pripremljen dječji kutak s radionicama izrade coklja i igraonicama. Posebna atrakcija će biti revija “Prošetaj svoje coklje” u 19 sati, gdje će svi posjetitelji koji dođu u svojim cokljama moći sudjelovati.

Za glazbenu kulisu pobrinut će se lokalni izvođači Zvonimir Tonković i ženska vokalna skupina FD Otočac, koji će izvoditi kombinaciju modernih i etno pjesama. The Coklje Fest ove godine nudi jedinstvenu priliku za upoznavanje s bogatstvom ličke kulture i tradicije te poziva sve posjetitelje da se pridruže u slavljenju lokalne baštine.

L.O.