„6. Dan ličkoga krumpira“ u znaku mnoštva novih sadržaja

0

Sudeći po najavama koje su novinari čuli s današnje press konferencije održane u lovinačkom KIC-u skori šesti po redu Dan ličkog krumpira mogao bi biti prekretnica u koncepcijskom i sadržajnom smislu. Predstojeću manifestaciju koja se održava 29. rujna u središtu Lovinca najavili su i dijelom definirali Ana Miletić, ravnateljica KIC-a i članica Organizacijskog odbora, Nikola Vidaković, u ime suorganizatora, tvrtke „Agro-Velebit“ i popularni voditelj i animator Siniša Cmrk. Govoreći o sve učestalijim stereotipima sličnih i sve masovnijih priredbi Nikola Vidaković  je istaknuo krucijalnu razliku koja Dan ličkoga krumpira čini toliko posebnim.

-Samim tim što je ovo šesta po redu manifestacija ove vrste dokaz je da smo krenuli pravim putem u smislu organizacije. Ova je manifestacija već prepoznata i  izvan granica Like i imamo mnoge upite kada će se održati 6. Dan ličkoga krumpira. Na nama je da osmislimo način kako da sva ova događanja budu još atraktivnija i bliža svima koji je pohode. Zato ćemo odrediti osobu koja će uz svoje obveze pripremu ove priredbe. Jedna od ideja je i ta da Dan ličkoga krumpira bude prije svega  gastro-manifestacija. Na ovaj način ćemo biti drukčiji od Jeseni u Lici, ali i brojnih sličnih manifestacija. Krumpir je posebna namirnica i mi ćemo kroz krumpir promovirati i samo sebe, ustvrdio je Vidaković. Definirajući sadržaje ove priredbe Ana Miletić je napomenula kako će se ove godine posjetitelja ponuditi mnogo toga dobroga.

Oglas

-Očekujemo nastupe brojnih OPG-a, školskih zadruga i udruga. Nastupit će KUD  Široka Kula, FA „dr. Ante Starčević“ iz Gospića i TS „Krajcar“. Očekuju nas brojne delicije, uz naglasak na novo ličko pecivo pod imenom „Krumpirko“. Pri tome će najsretniji degustatori u tri peciva pronaći „zlatne gomoljčiće krumpira“. U subotu očekujemo najmanje  2000 posjetitelja i izlagača, kao i priredbu za pamćenje!

Općina Lovinac i ove je godine angažirala voditelja i moderatora Sinišu Cmrka koji sasvim očekivano teatralno animirao sve danas nazočne u KIC-u, ali i najavio neke znatne organizacijske pomake.

-„Dan ličkog krumpira“ naredne godine imat će međunarodni karakter, uz sudjelovanje izlagača i  uzgajivača krumpira iz Slovenije, BiH, Češke i Poljske. Ove godine smo okupili i šest ličkih osnovnih škola. Novost je i  milenijska fotografija majstora Šime Strikomana. Na prostoru između crkve i velikog šatora bit će stotinjak statista koji će svojim tijelima formirati oblik krumpira. S krumpirima u rukama. Ove godine dolaze nam i prijatelji iz Hercegovca, veliki uzgajivači krumpira da bi vidjeli na koji način mi štujemo krumpir. Neće nedostajati niti nagradnih igara, šala i svakako odlične zabave, obećao je Siniša Cmrk koji je svojom „neozboljnošću“ definirao mnoge ozbiljne i korisne obrate kojima ćemo svjedočiti ove subote u Lovincu.

M.S.