7. Ogulinski festival bajke

0

Od 8. do 10. lipnja 2012., na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu – zavičaju bajke, s programskim konceptom umjetničkog direktora Maria Kovača, održat će se 7. Ogulinski festival bajke (OGFB). U okružju prirodnih ljepota Ogulina, atmosferi kreativnog stvaranja i izražavanja, mnogobrojnih kulturno – edukativnih sadržaja u festivalu će uživati svi koji žele doživjeti bajku i, zajedno sa svojim najmilijima, putovati kroz nju.

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kojoj je rodni grad pružio toliko utisaka i energije da objedini moć prirode i čovjeka punim srcem i maštom u svojoj zbirci Priče iz davnine. Ivana i likovi iz njenih Priča iz davnine danas su u Ogulinu – zavičaju bajke domaćini brojnim bajkopiscima iz cijeloga svijeta.

Oglas

Ogulinski festival bajke se otvara Danom Ivane Brlić – Mažuranić, drugi dan je Dan životinjskog carstva, dok je treći, posljednji dan Festivala, primjereno proglašen Danom dječjih pustolovina sa željom slavljenja najmlađih i najvjernijih posjetitelja Festivala.

Rastući zajedno sa svojim posjetiteljima, OGFB će i ove godine objediniti sve generacije i iznjedriti bajku života stvorenu na komunikaciji i interakciji.

Upravo kroz slavljenje bajki, interakciju izvođača i posjetitelja, OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog učešća u Festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice. Ljubiteljima rekreacije nudimo Ciklobajku koji će, zajedno s domaćinima BK Babaroge i MK Vještice, imati priliku doživjeti čari ogulinskog krajolika. Eko-turistički vlak Karlek prometovat će 9. lipnja na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb. Posjetitelje Festivala također očekuje Putovnica zavičaja bajke u okviru koje će moći iskoristiti pogodnosti unutar atraktivnih ponuda lokalnih ugostitelja.

Ogulinske ulice i trgovi, po sedmi put, doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije. Kreativnost na Festivalu i kreativnost u nama potaknut će brojni izvođači: Buditelji, Artistika, kazalište Produkcija Z iz Splita, kazalište BEMBO & Zagrebačko Kazalište Lutaka, Kristalna Kocka Vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazalište Svarog, kazalište Merlin, kazalište Mala scena, dječja kazalište Teatar OZ, dječje kazalište Ivana BrlićMažuranić iz Slavonskog Broda, umjetnička organizacija ARTOMOBIL, WRUM performing arts collective iz Zagreba, pripovjedačica Jasna Held, pripovjedno kazalište Jadranke Bargh, udruga Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog Radija, kazališna skupina Jaglac/DND Ogulin, Udruga Radost Ogulin, kazališna udruga Đula, Udruga Ruta s Cresa, Udruga Šuška iz Osijeka, Atelje Janja Gora, dizajnerica Iva Magdić, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće iz Siska, Prva Osnovna škola iz Ogulina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Tomislav Gregl, Tajana Gašparović, Koraljka Milun, Udruga uzgajivača malih životinja Ogulinac, članovi HGSS-a, BK Babaroge i Moto klub Vještice. Druge večeri OGFB-a posjetitelji će uživati u nastupu Teatra sjena Promenada klub iz Karlovca, pobjednika showa Hrvatski Supertalent 2011. godine.

OGFB se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i Turističke zajednice Grada Ogulina, a Dragana Lucija Ratković iz tvrtke Muze d.o.o iz Zagreba zaslužna je za idejni koncept OGFB-a. Direktorica festivala je Ankica Puškarić, umjetnički direktor je Mario Kovač, producentica je Aleksandra Kolić Puškarić. Vizualni identitet festivala oblikovao je Studio Cuculić iz Zagreba, a autorica ilustracija i za ovogodišnji festival je Srđana Modrinić.

Festivalske stranice: www.ogfb.hr  i www.tz-grada-ogulina.hr

Kontakt za medije: Ankica Puškarić; 098 364 329; 047 532 278; e-mail: ogfb@ka.t-com.hr

Ostale informacije: 099 7038 116; 047 532 278;  aleksandra@tz-grada-ogulina.hr

Tel/fax: 047/532-278