Započinje geodetska izmjera Kosinja

0

Prigodnim okupljanjem kod Kosinjskog mosta i otkrivanjem table s podacima novog projekta o katastarskoj izmjeri nekretnina na području Općine Perušić za dijelove k.o. Gornji Kosinj, k.o. Donji Kosinj, k.o. Lipovo polje, k.o. Mlakva i k.o. Studenci započeli su uvodni radovi vezani uz izgradnju HE „Kosinj 2“.

Tablu s podacima o početku izmjera otkrili su zamjenik Državne geodetske uprave Anton Vidaković i Mario Kaić iz Geoprojekta Zagreb, u nazočnosti predstavnika HEP-a, Područnog ureda za katastar Gospić, Geodetskog zavoda Rijeka, Geodetskog zavoda Split, Zavoda za fotogrametriju Zagreb. U ime Općine Perušić nazočne je pozdravio zamjenik načelnika Mihael Kurteš koji je izrazio nadu kako će se na ovaj način urediti stanje zemljišnih knjiga u ovim katastarskim općina na području Kosinja. Jučer je u OŠ„Anž Frankopan“ u Kosinju organiziran skup sa mještanima Kosinja kako bi ih se informiralo o započetim radovima.

Oglas

Geodeteska izmjera obuhvatit će oko 50 km2, za što će HEP izdvojiti 6,5 milijuna kuna. Prema ugovoru krajnji rok za izvršenje geodetske izmjere je dvije godine.

M. S.