Djed Božićnjak pohodio je Dječji odjel OB Gospić

0

Nakon što su sinoć darivali Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Pčelice“  iz Gospića, Airsoft Team Gospić posjetio je večeras Dječji odjel Opće bolnice Gospić. Ondje su ih dočekali mališani s roditeljima, medicinsko osoblje i „pravi Djed Božićnjak“. Svjedočili smo bajkaonici koju su djeca pažljivo slušala jer im je pojašnjeno kako se dobri starac bijele brade iskrade u svaki dom gdje žive dobra djeca. Djed Božićnjak je večeras podijelio mnoštvo slatkiša i nitko nije ostao bez dara.

O humanitarnom aspektu djelovanja Airsoft Teama Gospić više je rako predsjednik Zrinko Dejanović.

-Svake godine organiziramo po nekoliko „borbi“ humanitarnog karaktera. Posljedni puta se to dogodilo prije tjedan dana kada nas je ukupno bilo više od 70. Svaki natjecatelj je sa sobom donio hrpu slatkiša. Bili su to naši priijatelji iz BiH i cijele Hrvatske. Susret se organizirao u hali stare ciglane u Perušiću. Tako smo sinoć darivali „Pčelice“, a večeras mališane na Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić, rekao nam je Zrinko u ime 15 članova ovoga sportskog kluba.

Oduševljenje mališana bilo je neizmjerno i svakome je od dara bilo najvažnije fotografirati se sa Djedom Božićnjakom, popričati s njim, povući ga za bradu… Ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić zahvalila se na donaciji u posjetu u ime cijele ustanove.

-Vidjeli smo večeras jednu divnu predstavu, radost mališana i njihov ushit dok su se družili s Djedom Božićnjakom i slušali bajku. Gesta naših prijatelja iz Airsoft Teama Gospić je za svaku pohvalu. Donijeli su darove, došao je i Djed Božićnjak, nakon čega su se družili uz mnoštvo kolača. Bajkaonicu smo priredili zajedno s Društvom „Naša djeca“ iz Gospića s kojima inače imamo odličnu suradnju, naglasila je ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

M.S.