Senjska turistička bilanca iznad očekivanja!

0

Stavljanje Hrvatske na tzv. crvenu korona-listu, zatvaranje granica i uvođenje karantene u nekim zemljama-sve se to negativno odrazilo na konac turističkog kolovoza. Potvrdio nam je to i direktor Turističke zajednice Grada Senja Viktor Samaržija koji je, uvjetno rečeno, ipak zadovoljan sa statističkim pokazateljima i ukupnim brojkama.

-S obzirom na sve okolnosti ipak moramo biti zadovoljni s ovom turističkom sezonom. Ona za prvih osam mjeseci 2020. iznosi oko 65 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a oko 73 posto u usporedbi s kolovozom 2019.godine.  Sagledavajući sve ovo treba uzeti u obzir da nismo mogli raditi gotovo dva mjeseca ovoga proljeća, korona je umanjila puno toga, konac kolovoza bio je znaku puno toga negativnoga, a i vrijeme nam se pokvarilo. Sve u svemu bilo je  ovo više od očekivanog, ističe direktor Samaržija. 

Oglas

Trebati imati na umu kako je Senj zadnjih godina sve omiljenija turistička destinacija koja je, osim infrastrukturnih projekata, puno truda i sredstava ulagala u brojne sportske, kulturne i zabavne sadržaje kako bi boravak gostima bio što ugodniji. 

M.S.