Dolijali kradljivci električnih pastira

0
Ilustracija

Novinarski gledano protekli vikend  na području Policijske uprave ličko-senjske nije  bio pretjerano „turbulentan“. Evidentirana su tri kaznena djela, četiri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira. 

Tako su policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili  kriminalistička istraživanja nad 21-godišnjakom i maloljetnikom s područja Općine Lovinac zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe. Majstore se sumnjiči  da su u vremenu od 22. do 30. kolovoza 2020. godine s oranica u mjestima Gudura, Štikada i Ričice demontirali i ukrali pet električnih pastira i četiri akumulatora. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjakom iz Udbine zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe. Njega se sumnjiči da je u vremenu od 15. kolovoza do 2. rujna 2020. godine u šumskim predjelima mjesta Jošani i Ondić, posjekao i ukrao ukupno 10 stabala bukve, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Udbini. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Gospića (1). Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 14. studenog u Gospiću, kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.51 g/kg). Također je utvrđeno da isti upravlja vozilom „B“ kategorije bez položenog vozačkog ispita, a nije uz sebe posjedovao niti osobnu iskaznicu. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

PULS/L. O.