Na području Lovinca nastavljaju se uređivati lokalne ceste

0

Dolaskom toplijih dana intenzivirali su se radovi na brojnim lokalnim cestama i putevima na širem području Općine Lovinac. Ovo je uslijedilo nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i tijekom 2021. godine, u okviru svoje nadležnosti provodilo je pored ostalih i Program potpore brdsko-planinskim područjima čiji je cilj doprinijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja lokalne infrastrukture. Ovaj Program je namijenjen projektima na području jedinica lokalne samouprave koje su, sukladno Odluci o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave, stekle status brdsko-planinskog područja.
Općina Lovinac prijavila je prošle godine na Program projekt „Sanacije nerazvrstanih cesta na području općine Lovinac“ kojom je prilikom od strane ministarstva odobreno sufinanciranje u iznosu od 200.000 kuna. Kako je navedenim Programom propisano da za prihvatljive aktivnosti na Projektu, prihvatljivost troškova koje financira Ministarstvo počinje najranije s 1. siječnjem 2021. godine, a traje najkasnije do 31. prosinca 2022. godine Općina Lovinac odlučila je s provedbom aktivnosti na navedenom projektu otpočeti tijekom mjeseca ožujka ove godine.

Razlozi ovakvog pristupa su ti što tijekom jesenskog i zimskog perioda uslijed djelovanja vremenskih prilika kao što su kiše, vodene bujice i druge vremenske nepogode, na većem broju neasfaltiranih cesta dolazi do brojnih oštećenja i teže prohodnosti. Djelatnici komunalnog poduzeća „Vrilo“ d.o.o. iz Lovinca s dolaskom lijepog vremena prošlih su dana otpočeli s nasipavanjem i ravnanjem oštećenih puteva.

Oglas

Na ovaj način Općina Lovinac zahvaljuje Ministarstvu regionalnog razvoja na odobrenim sredstvima koja će Općini Lovinac značajno pomoći pri poslovima sanacije neasfaltiranih cesta čime će se stanovnicima – korisnicima tih cesta omogućiti lakši i bolji pristup njihovim kućanstvima.

L. O./O.L.