Završna konferencija programa Zaželi na području Grada Senja – faza II

0

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta „M.C. Nehajeva“ Senj održana je završna konferencija programa „Zaželi – program zapošljavanja žena na području Grada Senja – faza II“ čiji je nositelj Grad Senj. Završnoj konferenciji prisustvovao je Gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, djelatnici Ustanove za razvoj Grada Senja te zaposlenice programa.

Na ovaj način je zaposleno 15 žena, pripadnica ranjive skupine, na vremenski rok od 12 mjeseci koje su tokom provedbe projekta  brinule o ukupno 103 osobe starije životne dobi pomažući im u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, nabavi lijekova i kućanskih potrepština i u  pripremi obroka.  Zaposlenice su korisnicima na mjesečnoj razini dostavljale pakete higijenskih potrepština  što je ujedno i jedna od glavnih aktivnosti programa.

U sklopu programa zaposlenice su završile tečaj osposobljavanja: pet zaposlenica osposobilo se za gerontodomaćice, a ostalih deset zaposlenica za pripremateljice pizza. Održane su dvije konferencije, odrađene tri radijske emisije, 100 radijskih spotova, izrađeni promotivni materijali (10 plakata, 300 letaka,nabavljene radne jakne, prsluci, majice te radne pregače).

Tako je ovaj  projekt ostvario svoj cilj i svrhu te je višestruko koristan za sve sudionike u njemu. Gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović istaknuo je kako je malo programa koji donose toliko zadovoljstva među ljudima kao što je program „Zaželi – program zapošljavanja žena na području Grada Senja – faza II“ te se ujedno zahvalio zaposlenicama na požrtvovnom radu i trudu prema krajnjim korisnicima. Za ovu priliku organiziran je i prigodni domjenak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.386.345 kn, bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto) i iz Europskog socijalnog fonda (85 posto). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

L. O.