Stvaranje stranačkih baza Socijaldemokrata ide, ali…

0

Ispred spomenika Nikole Tesle u Gospiću održana je početkom mjeseca studenog prošle godine konferencija za novinare stranke Socijaldemokrata na kojoj su sudjelovali predsjednik Davorko Vidović, tajnik stranke Nikša Vukas i koordinator za Ličko-senjsku županiju Tomislav Zrinski koji je u ovu stranku prešao kao dugogodišnji predsjednik Županijske organizacije SDP-a. Zrinski je i dalje jedan od najaktivnijih vijećnika Županijske skupštine. Danas smo ga telefonski upitali u kojem se smjeru razvija ideja o osnivanju baza Socijaldemokrata u gradovima i općinama Ličko-senjske županije.

-Aktivnosti ima i mi smo već stvorili baze socijaldemokrata u Novalji, Senju, Otočcu, Lovincu i Donjem Lapcu. Za sada nam najsporije ide u Gospiću gdje stvar pomalo „šteka“ i tamo nemamo nekoga tko bi vodio tamošnju stranačku bazu.

Na proljeće ćemo imati nacionalni Sabor stranke i vjerujem da ćemo do tada konsolidirati svoje redove u Ličko-senjskoj županiji, optimist je koordinator Tomislav Zrinski.

Predsjednik stranke Davorko Vidović osvrnuo se jesenas u Gospiću na rejting koordinatora Tomislava Zrinskog koji politički djeluje već dugi niz godina pa ima povjerenja u njegov rad.

-Zrinski je svakako dobar izbor. Naš cilj nije stvaranje nekakvoga masovnog članstva, ali želimo pokriti cijelu Hrvatsku mrežom ljudi. Mi smo najjača oporbena stranka u Hrvatskoj s najvećim zastupničkim klubom u Hrvatskom parlamentu jer smo svjesni da bez svakodnevnog kontakta s građanima mi ne možemo kvalitetno obnašati svoj posao. Nije se sva pamet svijeta skupila u nas 18 zastupnika. Zato smo pokrenuli veliki broj aktivnosti da bismo bolje artikulirali mišljenja građana, rekao je tada predsjednik stranke Socijaldemokrata Davorko Vidović.

L. O.