Priprema za turističku sezonu: Povećan broj policijskih službenika u Ličko-senjskoj županiji

0

U prostorijama Policijske uprave ličko-senjske danas je održan radni sastanak na kojemu su bili prisutni predstavnici policije, jedinica lokalne samouprave, upravitelji cesta, predstavnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije i predstavnik Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured Rijeka-Služba civilne zaštite Gospić.

Stjepan Sabljić, zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom i suradnjom svih uključenih subjekata ključnih za provedbu sigurne turističke sezone, ali je istaknuo i probleme koji su uočeni.

Na sastanku je zaključeno da se i ove godine očekuje povećan broj domaćih i stranih turista koji će posjetiti ili prometovati kroz Ličko-senjsku županiju. Kao odgovor na ovaj očekivani priliv, naglašen je potreban pojačan angažman svih uključenih subjekata.

Policajci iz drugih policijskih uprava došli su u Policijsku upravu ličko-senjsku, gdje će tijekom turističke sezone pružati podršku lokalnoj zajednici. Oni će sudjelovati u prevenciji protupravnih ponašanja, poboljšanju sigurnosti u cestovnom prometu, te pružanju pomoći u kriminalističkim istraživanjima. Osim toga, njihov angažman pružit će dodatnu pomoć turistima i građanima.

Priprema za turističku sezonu je u punom jeku i svi uključeni rade naporno kako bi se osigurao siguran i ugodan boravak svima koji posjećuju Ličko-senjsku županiju.

L.O.