Donacija „Pčelicama“

0

  GOSPIĆ – Djelatnici Muzeja Like Gospić i skupina učenika OŠ dr. Jure Turić  posjetili su danas Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Pčelice“. Tom su im prigodom donijeli novčanu donaciju  prikupljenu prodajom uskrsnih čestitki  na nedavno održanoj muzejskoj priredbi.  Ravnateljica Muzeja Like Gospić prof. Vesna Bunčić nije krila zadovoljstvo akcijom koja je krenula potpuno  spontano.

-Na tradicionalnoj priredbi i izložbi koju smo na prvi dan proljeća u muzeju priredili zajedno s djecom i učiteljima svih osnovnih škola s područja Gospića i TZ Grada Gospića okupilo se mnoštvo. Nazočne je zasebno oduševila kreativnost djece u radu Uskrsnih čestitki, jaja, ukrasa i svega onoga što Uskrs čini ljepšim. Kreativnu radionicu vodila je muzejska pedagoginja  Marina Krmpotić, a djeca su se i ovoga puta iskazala kao pravi umjetnici. Nakon otvaranja izložbe zamjenik gradonačelnika g. Ivan Bilja je predložio da se dio čestitki proda a sredstva namijene u humanitarne svrhe. Tako je i učinjeno i danas smo „Pčelicama“ došli u pohode, čestitali im Uskrs i predali skromnu donaciju, ali donaciju od srca ove djece i svih građana Gospića, rekla je prof. Vesna Bunčić.

    U ime udruge „Pčelice“ na donaciji se zahvalila predsjednica Višnja Grgurić.

 Ova  udruga okuplja 11 obitelji  djece s posebnim potrebama, a prema riječima  predsjednice  „Pčelice“ će uskoro organizirati još jednu radionicu u čijem će radu sudjelovati eminentni stručnjaci defektologije, logopedije, psihologije i pedagogije.

M. S.