Reagiranje Ante Franića

7

Na adresu portala Lika online stiglo je reagiranje vijećnika županijske skupštine Ličko-senjske županije Ante Franića koje prenosimo u cijelosti.

Reagiranje

Poštovani – svima  koji su reagirali na moje prioćenje!

Niste odgovorili na moja pitanja pa stoga moram reagirati na Vaše navode. Sadržaj mog reagiranja nije vezan za izborne rezultate, već isključivo za događanja na Udbini. Koliko se sjećam to je jedina tabla  koju HDZ-ova vlast nije postavila uz svečanost. Zašto? Istina je da je HSLS glasovao za ustavne promjene i toga se ne sramimo. Istina je i da naša politika zagovara jednaka prava svakog pojedinca. Isto tako smatramo da se nacionalnost stječe rođenjem i  nijedan građanin ne smije biti zapostavljen. Ali nije mi jasno što se događa na Udbini obzirom da ste Vi bili protiv takvih promjena. Jednostavno smatram da građani trebaju dobiti transparentnu informaciju. Da li su ta događanja posljedica početka sprovođenja zakona  RH ili je to zaokret u politici HDZ-a koji ste predizborno najavljivali ? Pitam Vas, kao političar i kao građanin obzirom da obnašate funkcije vlasti, pa tako zastupate i moje interese.

Odgovor g. Krmpotiću

Što se tiče našeg kandidata na proteklim izborima g. Karla Starčevića i koalicije sa strankama SDP i HNS mogu reći, a to bi Vi kao diplomirani politolog trebali znati, da koalicije nije bilo. Svi znamo da je cilj SDP-a srušiti HDZ-ovu vlast. Jednostavno to su dvije različite politike. Temeljem tih činjenica naš stožer je očekivao kako  je prirodno da u drugom krugu birači SDP-a i HNS-a daju podršku g. Karlu Starčeviću. Međutim to se nije dogodilo,  pa kako i sami kažete  građani srpske nacionalnosti koji žive u naseljima istočnog dijela Gospića su u prvom krugu dali 95% podršku SDP-u a u drugom krugu 51% Hdz-u. Molim Vas da kao politolog analizirate taj fenomen.

Gospić 13.08.2013

Ante Franić

Vijećnik županijske skupštine Ličko-senjske županije