Naklon žrtvama za hrvatsku samostalnost

0

Obilježavanje Dana grada Senja nastavljeno je jutros odavanjem počasti svim hrvatskim braniteljima poginulim za u mnogim borbama za hrvatsku neovisnost tijekom naše burne povijesti. Izaslanstvo Grada Senja predvođeno gradonačelnikom Darkom Nekićem poklonilo se svim žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa u Gradskom groblju Senj. Komemoracije su održane i na svim grobljima na širem području Senja.
Današnji protokol najavljuje koncert učenika Glazbene škole koji se priređuje u dvorani POU „Milutin Cilar Nehajev“ s početkom od 17 sati, dok će se u istom prostoru večeras od 19 sati promovirati knjiga autora Marijana Mikca pod nazivom „Kinematografija u NDH“. Knjiga je ugledala svijetlo dana u izdanju Matice Hrvatske, ogranak Senj i poduzeća „Vedis“ d.o.o. iz Zagreba.
Vrhunac obilježavanja Dana grada Senja u službenom smislu bit će sutra, 22. ožujka kada će se uz niz manifestacija održati svečana sjednica Gradskog vijeća. Najšarolikiji i najbogatiji zabavni program očekuje nas ove subote, o čemu ćemo posebno izvještavati.

M. S.