Članovi „Rux“-a opet okićeni kolajnama!

0

Kako se i očekivalo GPC „Slovenija open“  održano ovoga vikenda nedaleko od Ljubljane okupilo je elitu powerliftinga. Natjecalo se 70 natjecatelja, a sasvim očekivano klub „Rux“ iz Gospića ostvario je izvrsne rezultate. 

Za gospićke boje nastupio je Josip Mesic iz Zagreba koji je  u kategoriji juniora do 125 kg podigao bench 175 kg i  tako osvojio 1. mjesto. Dileme nije bilo niti kod Dejana Uzelca koj je u kategoriji open do 74 kg podigao bench 120 kg i također osvojio  1. mjesto! Zlato je osvojio i Antonijo Jelinić, kategorija MT3 do 66 kg koji je podigao  bench 115 kg, dovoljno da u toj kategoriji bude najbolji. Hrvoje Rogić, kategorija open do 83 kg podigao je bench 157.5 kg i također osvojio  1. mjesto. Predsjednik Powerlifting kluba „Rux“ Marijo Rukavina Rux nastupio je u  kategoriji open do 100 kg i podigao  bench 200 kg, dovoljno za zlatnu medalju.

Ukupni pobjednik svih juniora je Josip Mesic, treće mjesto u ukupnom poredku open kategorije zauzeo je Hrvoje Rogić, a apsolutni pobjednik  ovog takmičenja u open kategoriji bench pressa je Marijo Rukavina Rux. Tako se ovaj lički klub ponovno potvrdio kako sportska veličina koju s razlogom treba respektirati. Pokazat će se to uskoro u Sarajevu gdje ekipa „Rux“-a odlazi na Svjetski kup!!!

M. S.