Akcije u prometu tijekom vikenda: Značajan broj prekršaja, vožnje u alkoholiziranom stanju i divljanja na cesti

0

Proteklog vikenda, policijske snage su provele preventivno-represivne akcije u prometu s ciljem poboljšanja sigurnosti u cestovnom prometu. Ove akcije usmjerene su na sankcioniranje prekršaja kao što su prekoračenje dopuštene brzine i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga.

Tijekom akcija, utvrđeno je ukupno 18 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Izdvojena su dva značajna slučaja:

Oglas

Najveća koncentracija alkohola od 1,45 g/kg izmjerena je kod 53-godišnjeg vozača iz Gospića u petak, 24. studenog 2023. godine.

Rekordna brzina od 230 km/h zabilježena je istog dana na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Zir, gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Vozač, 29-godišnjak s područja Pašmana, kažnjen je obaveznim prekršajnim nalogom u iznosu od 660 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na mjesec dana.

Ove akcije su dio šireg napora policijskih snaga da se smanji broj nesreća i poboljša sigurnost na cestama. Policija apelira na vozače da budu odgovorni i pridržavaju se prometnih propisa kako bi zaštitili sebe i druge sudionike u prometu.

L.O.