Alkohol i vožnja bez dozvole: policija izdala optužne prijedloge za nesavjesne vozače

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica imali su zanimljiv dan na terenu. U izdvojenim slučajevima, zaustavili su dva vozača koji su grubo prekršili prometne zakone, izvijestila je policija.

Prvi slučaj zbio se u Korenici gdje je zaustavljen osobni automobil s gospićkom registracijskom oznakom. Vozač, 26-godišnji muškarac, bio je pod znatnim utjecajem alkohola, sa 1,57 g/kg u krvi. Odmah je smješten u posebne prostorije kako bi se izolirao do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Slijedi optužni prijedlog pred nadležnim sudom.

Nastavak ispod oglasa

U drugom slučaju, u mjestu Plitvička Jezera, zaustavljen je traktor također s gospićkom registracijskom oznakom. Iza volana je bio 41-godišnji muškarac koji nije imao položen vozački ispit, a uz to kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. I njemu slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

U svrhu izbjegavanja težih posljedica i podizanja svijesti o sigurnosti u prometu, policija apelira na sve sudionike da se pridržavaju prometnih propisa. Posebno se naglašava važnost nepijenja alkoholnih pića prije vožnje, kao i prilagodba vožnje uvjetima na cesti.

L.O.