Ana-Mari Bašić predsjednica ZŽ “Katarina Zrinski“- Gospić

6

    GOSPIĆ–  U Pučkom otvorenom učilištu dr.Ante Starčević održana je prva Izborna skupština Gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a  „Katarina Zrinski“ Gospić. Do sada je Zajednica žena HDZ-a  „Katarina Zrinski“ bila ustrojena samo na županijskoj i nacionalnoj razini, a promjenom izbornih pravila u ovom izbornom procesu unutar Zajednice po prvi put se biraju Općinski i Gradski odbori i njihove predsjednice. Za predsjednicu Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Gospić izabrana je Ana Mari Bašić, koja ujedno obnaša i dužnost predsjednice udruge na županijskoj razini.

Za članice Gradskog odbora izabrane su: Milka Rukavina, Ankica Blažević, Maja Strilić, Ivanka Krmpotić, Nikolina Tonković Čorak, Martina Milković, Marina Krmpotić, Katica Prpić, Antonija Rosandić, Marija Fajdić. Izabrano je i 60 izaslanica koje će nazočiti Županijskoj izbornoj skupštini Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Ličko-senjske županije.

Oglas

  U uvodu izborne skupštine govorio je saborski  zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a dr. Darko Milinović. Zahvalio se na radu ženskog dijela stranke koji je uvijek davao odlične rezultate. Sve nazočne dr. Milinović je pozvao na zajedništvo i najavio još jednu pobjedu stranke na lokalnim izborima.

– Nikakav Forum mladih ili žena SDP-a ne može biti bolji od vas, obratio se nazočnima  dr. Milinović. Sve ove godine ste marljivo radile. I vi i mladež HDZ-a, Klub utemeljitelja i mi seniori. U tome leži naša snaga. Ovo je drugi puta da se naša stranka nalazi u opoziciji. No, mi i dalje marljivo radimo i pripremamo se za lokalne izbore. Predsjednica Ana-Mari Bašić je nabrojala samo neke od akcija, programa i projekata koje su žene realizirale. Učinile su više u jednoj godini nego li sve druge stranke zajedno u četiri godine djelovanja u našoj  županiji. Neki govore da se HDZ polarilizira, da se razdvaja. Na sreću to nije točno i jedino što na to mogu odgovoriti jest još jedna pobjeda HDZ-a na lokalnim izborima, zaključio je dr. Darko Milinović. Izbornu skupštinu Zajednice  žena „Katarina Zrinski“ pozdravili su i drugi stranački dužnosnici ; Milan Kolić, Petar Krmpotić i Ivan Biljan.

                                                                                                     L. O.