Atrakcija: Dinosauri u Gospiću

1

Gospić – Ove nedjelje  gradskom sportskom dvoranom u Gospiću  “šetati”  će dinosauri, naime izložba  je to koja nas vraća u prošlost i pomaže da se bolje shvati kako su dinosauri izgledali kada su hodali našom planetom.

Izložba je edukativnog karaktera, te je lako zamisliti svijet u kakvom su dinosauri živjeli dok hodate između eksponata. Svi izloženi dinosaura su u realnoj veličini, te se može kazati da nas ova izložba vraća 150 milijuna godina unazad.

Glasaju se prirodnim zvukovima, zatvaraju oči, otvaraju usta, pokreću ruke, noge, rep i glavu. Kompjuterski su upravljani, pokreću ih po dva računala.

Posjetitelji će imati prigodu vidjeti 15 dinosaura, jednog dinosaura će djeca moći jahati, 3 glave dinosaurusa, fosile, kanđe i zubi od 15 vrsta dinosaura.

Dino-kino, djecije igraonice posjetiteljima su besplatne, a ovom izvanrednom izložbom pokušalo se dočarati davno izumrle divove prošlosti.

Svi okupljeni će moći vidjeti i dinosaura koji je prošle godine ugrizao posjetitelja na Jarunu.

Cijena ulaznice za djecu je 40 kn, a za odrasle 50. Portal Lika Online najbržim čitateljima poklanja besplatne ulaznice za nezaboravni provod.

H.J.

Pogledajte Fotogaleriju:Izložba dinosaura