Automobilom u stablo: U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 37-godišnji muškarac

0
Ilustracija

Na području PU ličko-senjske protekli vikend dogodilo se devet prometnih nesreća.

-Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u 1,40 sati na dijelu državne ceste broj 1, u mjestu Gradina Korenička, kada je 37-godišnjak s područja Plitvičkih Jezera upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Bjelopolja u smjeru Korenice, te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio udesno van kolnika i udario u stablo. Vozač je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Oglas

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Korenice i Gospića.

Preventivno-represivne akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 89 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 62-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.53 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 253 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, između odmorišta Zir i čvora Gospić, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 48-godišnji češki državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca. 

L.O.