Baby fitness u Senju

«Utjecaj njege i odgoja na rani razvoj mozga» naziv je predavanja što ga je u prostorijama Obiteljskog centra Ličko – senjske županije u Senju održao  istaknuti stručnjak u području pedijatrije doc.prim.dr.sc. Milivoj Jovančević, koji je i jedan od autora programa Baby fitness-a u okviru UNICEF-ovog projekta „Prve 3 su najvažnije!“.

Spomenuti program je namijenjen djeci do 12 mjeseci i njihovim roditeljima, a osnovna mu je svrha edukacija i senzibilizacija u pitanjima ranog razvoja djece s fiziološkog, psihosocijalnog i emocionalnog aspekta, te posebice razvijanja ranog odnosa privrženosti majke i djeteta kroz konkretne razvojno-gimnastičke vježbe za bebe, tehnike masaže, govorne stimulacije i psihološke podrške.

Nastavak ispod oglasa

Obiteljski centar Ličko-senjske županije trenutno je jedini Obiteljski centar u Hrvatskoj koji provodi ovaj program od veljače 2009. godine u Senju. Tim educiranih stručnjaka čine vanjske suradnice Obiteljskog centra dr. Mirjana Eleršek-Gržin, pedijatrica i Mirjana Vukelić, viša fizioterapeutkinja, te psiholog Obiteljskog centra Danko Butorac. Do sada je ovim programom u Senju obuhvaćeno više od 40-ak roditelja s djecom.

Predavanje doc.prim.dr.sc. Jovančevića, koje je ujedno bilo i uvod u nastavak radionica Baby fitness – a vrlo je poučno za roditelje s obzirom na niz dobivenih konkretnih primjera i savjeta, a koji će im pomoći u svakodnevnim situacijama, ali i prilikom uobičajenih nedoumica s kojima se susreću, a vezano uz pitanja kao što su: kako razgovarati s dojenčetom, kako biti dobar roditelj, kako se igrati s djecom, kako birati igračke, kako pobijediti strahove i stres, kako provjeriti razvoj sluha i govora, ali i mnoga druga pitanja.

A.P.