Bandić u Otočcu:“Lika ima pravo živjeti kao Zagreb“!

0

U otočkom hotelu „Zvonimir“ predstavljena je danas Gradska organizacija stranke B.M. 365 Stranka rada i soidarnosti grada Otočca kojoj je nazočio predsjednik stranke Milan Bandić s najbližim suradnicima. Tom je prigodom predstavljena predsjednica GO  Otočac Ivana Dujmović i njezin zamjenik Đuro Pavičić. Dujmović trenutnu situaciju u Lici ne smatra dobrom, ali je izrazila nadu kako će se to stanje poboljšati.

-Ovo je najveća hrvatska županija sa svega sedam stanovnika po četvornom kilometru. Ali ti crni podaci ne mogu nas pokolebati da zajedničkim radom stvorimo društvo jednakih šansi. Mnogi su zaslužni za realizaciju kvalitetnih projekata i u tim nastojanjima za ukupni boljitak sada nam je potrebno zajedništvo, rekla je predsjednica GO Otočac Ivana Dujmović. Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović izrazio je nadu da će u novom sazivu Županijske skupštine biti i predstavnici Bandićeve stranke te svojim angažmanom dati svoj obol promicanju brojnih projekata. Milinović je također iskazao bojazan da će Ličko-senjska županija zbog kašnjenja proračuna  za 2019. godinu izgubiti dio od 250 milijuna kuna, koliko ih je bilo planirano povući iz fondova EU. Skup je pozdravila Danijela Bogić, predsjednica GO Gospić i povjerenica Stranke rada i solidarnosti za Ličko-senjsku županiju. Danijela Bogić je također izrazila nadu da će se zajedništvom svih političkih snaga Ličko-senjske županije pokrenuti gospodarski i demografski uzlet na ovim prostorima. Predsjednik stranke i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić govorio je o hrvatskom pitanju.

-Znam koliko je stradanja bilo tijekom Domovinskog rata na ovim prostorima. Mi kao stranka posebno poštujemo sve hrvatske branitelje i sve stradalnike rata. Lika je u tom smislu puno propatila. Mi smo kao stranka riješili hrvatsko, srpsko, muslimansko, romsko, slovačko i pitanja svih zajednica koje žive u Hrvatskoj. To je zapravo naše ukupno  hrvatsko pitanje koje stranka rada i solidarnosti želi riješiti. Mi se možemo politički natjecti, ali svakome pružamo ruku suradnje. Zato smo u Zagrebu na vlasti već 19 godina. A to je skoro pola Hrvatske. Treba znati da nema Zagreba bez Like, Slavonije, Istre, Dalmacije, Kvarnera… Zato svaki kutak Hrvatske zaslužuje živjeti kao Zagreb. Zašto Ličani ne bi imali prirodni prirast kao Zagrepčani, besplatne udžbenike, minimalnu stopu nezaposlenosti od 3.7 posto, zašto 60 posto Ličana ne bi plaćali dječji vrtić nula kuna? U Zagrebu već 19 godina nitko nije dobio otkaz jer pripada nekoj drugoj političkoj opciji. Nažalost, to se događa u nekim dijelovma Hrvatske, pa i u Lici. To treba osuditi i to nije dobro, naglasio je Milan Bandić te u smislu nacionalnog zajedništva istaknuo Nikolu Teslu kao znanstenika svjetskog glasa koji se uvijek dičio svojim srpskim podrijetlom i hrvatskom domovinom.

Uoči današnjeg predstavljanja GO  B.M. 365 Stranke rada i solidarnosti  Otočac predsjednik Milan Bandić obišao je središte Otočca i Gradsku tržnicu gdje se zadržao u razgovoru s građanima Otočca i okolice.

M.S./N. Mraović