Bejzbol palica kao hladno oružje

0

Policijska uprava ličko-senjska izvijestila je javnost da je u razdoblju od 18. do 28. siječnja 2016. godine, nepoznata lopina je iz jednog trgovačkog centra u Korenici otuđio raznu robu, vlasništvo pravne osobe iz Zagreba. Ne znamo je li lopov provalio u super-market ili je pomalo kraduckao. Sram ga bilo, dok drugi kradu milijune on se uhvatio prehrambenih artikala i mješovite robe.

Jučer je na području Gospića građanin dragovoljno predao jednu ručnu bombu M-50, zaostalu iz Domovinskog rata, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio u skladište Policijske uprave ličko-senjske do uništenja. Akcija „Manje oružja-manje tragedija“ se nastavlja i zaista je najbolje predati Policiji sve ono što može izazvati stradavanje ljudi, a nezakonito se drži po kućama.

Ipak, najstrašnija stvar dogodila se na granici, na MCGP Ličko Petrovo Selo. Prilikom kontrole automobila slovenskog državljanin(24) kod njega je pronađeno hladno oružje – bejzbol palica, koje nije prijavio. Navedeno oružje privremeno mu je oduzeto, te mu je zbog počinjenog prekršaja izdan obvezni prekršajni nalog. Čini se da će za kupnju bejzol palice, inače sportskog rekvizita, uskoro valjda trebati nabavna dozvola i oružani list. Kao i za šarafcigere, francuske ključeve, pajsere, montirače i sve ono s čime možemo nekoga lupiti po glavi. Oprez je majka sigurnosti.

P. U./ L. O.