Biskup primio čestitare

0

    GOSPIĆ – Tradicionalni Božićni prijem u sjedištu Gospićko-senjske biskupije okupio je najvažnije sudionike javnog života s područja Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Nazočne je najprije pozdravio generalni vikar mons. Tomislav Šporčić zahvalivši svima koji su svojim djelovanjem pripomogli uspješnoj suradnji i djelovanju  Biskupije u svim sferama života. Biskupu dr. Mili Bogoviću i svekolikom svećenstvu najprije se zahvalio gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić, a potom i župan Milan Jurković. Ministar dr. Darko Milinović poseban je naglasak stavio na Crkvu hrvatskih mučenika u Udbini.

–         Taj je sakralni objekt nadišao svojom simbolikom ovu Biskupiju i cijelu Hrvatsku. Objedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku i pokazao koliko štujemo mučeništvo svakoga tko je položio život za domovinu Hrvatsku, svoju vjeru i obitelj. Hvala vam oče biskupe na tom grandioznom zdanju. Hvala vam što ste zaslužni da naša srca uvijek kucaju zajedno u svakom trenutku, a posebice kada zajedništvom slavimo ove blagdane, kazao je dr. Milinović. U svojem izlaganju biskup Bogović je istaknuo najvažnije datume vezane uz stvaranje CHM i još jednom zahvalio svima koji su svojim radom, donacijama i moralnom potporom zaslužni za ovaj projekt.

–        To je simbol stradanja mnogih ljudi koji su pali kao mučenici, a nisu se niti u času smrti pokolebali zbog svoje vjere i uvjerenje. Njima u čast podigli smo ovo zdanje. Da bismo ih se sjećali, molili se za njih i oteli te žrtve zaboravu,. Rekao je biskup dr. Mile Bogović.

                                                                                M. S.