Bivši šef SOA-e Gospić prijetio predsjedniku HDZ-a Otočac

0

Bivši šef SOA-e za Gospić, Ivan Jurčić, zaprijetio je Branislavu Šutiću, predsjedniku HDZ-a u Otočcu, da će mu ubiti bližeg člana obitelji ako ne podnese ostavku na  funkciju predsjednika GO HDZ-a Otočac, piše danas Jutarnji list.

Prijetnje su upućene mobitelom još 29. veljače, a potom ponovljene nekoliko dana poslije nakon što je žrtvi istekao zadani rok. Jurčićeva prijetnja trebala se ostvariti i u slučaju da Šutić sve prijavi policiji.

Branislav Šutić sve je prijavio policiji koja je otkrila da je prijetnje uputio Ivan Jurčić

Doznajemo da Šutić nije znao tko mu zapravo prijeti nego je policiji prijavio nepoznatog počinitelja, a istraga ih je dovela do osobe s kojom su do prije koju godinu vrlo usko surađivali. To ih nije spriječilo da privedu i protiv njega podnesu kaznenu prijavu zbog prijetnji. Nakon ispitivanja je pušten, uz mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja sa Šutićem.

Je li predsjednička funkcija u HDZ-u uOtočcu doista jedini motiv za prilično jezovite prijetnje, možda će se utvrditi u daljnjoj istrazi. Šutić je bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvičkih jezera i bivši dekan Veleučilišta u Gospiću, te aktualni ravnatelj Doma zdravlja Otočac, koji pretendira na vlast u ovom ličkom gradu. Jurčić je poznat i po bliskom prijateljstvu, pa i poslovnoj partnerskoj suradnji s bivšim načelnikom PU ličko-senjske Željkom Jurkovićem, kojem se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti policijskog načelnika teške 100.000 eura.

M.Pušić/Jutarnji List