Borba za Gospić se zahuktava: Milinović i Vrkljan se sučelili u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”

0

Darko Milinović iz stranke Lipo i HDZ-ov Joso Vrkljan natječu se za mjesto gradonačelnika Gospića. Ususret drugog kruga izbora, sučelili su se u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”. Milinović je objasnio svoju motivaciju za kandidaturu, ističući kako ne može pasivno promatrati nazadovanje grada.

HDZ-ov kandidat Joso Vrkljan istaknuo je svoje veliko iskustvo u upravljanju velikim poduzećem i raznim udrugama, te izrazio spremnost da unaprijedi Gospić kroz sinergiju s županijskom i državnom upravom.

I dok je Milinović kao glavne projekte u slučaju da pobjedi nabrojao obnovu prilaznih puteva, uređenje groblja i šišanje živica, Vrkljanovi projekti ako bude izabran za gradonačelnika biti će POS-ovi stanovi, dogradnja vrtića te asfaltiranje i dogradnja cestovne mreže.

Darko Milinović, unatoč svojem bogatom političkom iskustvu i učestalim pojavljivanjima u TV duelima, nije uspio dominirati u sinoćnjem televizijskom sučeljavanju. Dodatno, njegova uzrujanost postala je evidentna kada je u više navrata spominjao naš portal zbog organizacije testiranja kandidata na prisutnost droga.

Kako smo već ranije istaknuli, naša inicijativa za testiranje kandidata na prisutnost droga ne provodi se s ciljem izazivanja ili provociranja političkih subjekata, već kao sveobuhvatan “ispit” pred javnosti. S obzirom na to da je problem konzumacije droga postao ozbiljna pošast u društvu, pa tako i u Lici, ovakav pristup omogućava građanima potpun uvid u etičnost i integritet onih koji se natječu za vodeće pozicije u lokalnoj upravi. Time se jača vjeru u politički sustav i povećava odgovornost predstavnika vlasti prema zajednici koju predstavljaju. Ovo radimo u općem interesu, kako bismo zajamčili da oni koji vode našu zajednicu imaju visoke moralne i etičke standarde.

Naša je poruka jasna: ako nemate što skrivati, nemate razloga za strah. Sve termine testiranja možemo prilagoditi vašim obvezama i osigurati da proces bude transparentan i pošten.

Uskoro opširnije.

L.O.