Božićna čarolija u Gackoj – „9. Božićni sajam“

0

U Gradu Otočcu i ove godine održat će se Božićni sajam u okviru manifestacije „Advent u Otočcu“ i to 12. i 13. prosinca 2015. (subota i nedjelja) u sportskoj dvorani Srednje škole Otočac (Ćirila i Metoda 5). Sajam će se održavati u subotu od 10:00 do 18:00 sati i u nedjelju od 10:00 do 16:00 sati.
To je mjesto na kojemu u pred blagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i sl. proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske. Svrha ove dvodnevne manifestacije je doprinos oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Grad Otočac i Gacku. Naime, ispravom od 13. rujna 1746. g, carica Marija Terezija, osobno je odobrila održavanje sajma u Otočcu, iz zahvalnosti Otočanima na pomoći koju su joj pružili u ratu za austrijsko nasljedstvo, te u tri rata protiv pruskog kralja Fridricha II. Održavanjem ovakvih sajamskih manifestacija, na svojevrstan način oživljava se dio otočke povijesti.
„Cilj nam je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu u Hrvatskoj općenito, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača; poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje; te na kraju kalendarske godine, stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama diljem Hrvatske da prikažu svoj rad, međusobno se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice“ – kažu u Turističkoj a zajednici Grada Otočca koja je organizator sajma. Pokrovitelj je Hrvatska gospodarska komora ŽK Otočac.
Ukoliko ste zainteresirani za izlaganje i prodaju na Božićnom sajmu, prijava se obavlja online prijavom na linku. Za prijavu možete koristiti i obrazac prijavnice koji je potrebno dostaviti na e-mail: ibanic@hgk.hr, flokas@hgk.hr ili fax. 053/771-130. Prijave se zaprimaju do popune raspoloživih izlagačkih mjesta, a najkasnije do 8. prosinca 2015. godine. Organizator osigurava tipske štandove dimenzija cca 80×200 cm, čiji je broj ograničen, stoga je rezervaciju štanda potrebno izvršiti čim prije. Za sve dodatne informacije i pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju na kontakte: Irena Banić i Frana Lokas-Mudrovčić, stručne suradnice, HGK – ŽK Otočac tel. 053/771-001; fax. 053/771-130; e-mail: ibanic@hgk.hr; flokas@hgk.hr.
Dražen Prša