Božićni sajam prigoda je za dobročinstvo

U organizaciji Društva “Naša djeca” grada Gospića jutros je na Trgu Stjepana Radića započeo drugi po redu Božićni sajam. Građani će danas i sutra u vremenu od 9 do 16 sati moći kupiti mnoštvo čestitki, kuglica, svijeća, božićnih ukrasa i aranžmana koje su izradili volonteri i članovi Društva, uz tradicionalno dobru suradnju s Odsjekom za učiteljski studij u Gospiću. Na štandu smo zatekli i predsjednicu DND „Naša djeca“ Gospić Sanju Puškarić.
-Aktivisti naše udruge, kao brojni veliki i mali volonteri, danima su izrađivali ove predmete. Sve što je izloženo zapravo su unikati. Nigdje nije istaknuta cijena jer se sve izloženo zapravo poklanja, uz donacije po volji i mogućnostima građana. Ovi su predmeti izrađivani tijekom mjesec i pol dana rada, kako na našim radionicama, tako i doma gdje je neke bilo potrebno šivati. Posebno se moram zahvaliti Odsjeku za učiteljske studije u Gospiću i profesorici Ani Vivodi. Na ovaj način prikupljamo sredstva za rad naše udruge, ali i ostalih poput Lutkarskog kazališta , Likovne i Plesne skupina, zatim niz aktivnosti koje provodimo u bolnici, u vrtiću, po školama…
Božićni sajam u Gospiću lani je pomalo zatekao neke građane Gospića jer su za svega nekoliko kuna mogli uzeti predmete po izboru. Za kraj ove lijepe blagdanske priče valja istaknuti kako su gotovo svi izloženi predmeti izrađeni od prirodnih, potpuno ekoloških materijala.

L.O.

Nastavak ispod oglasa